hvad er en murer

Hvad er en murer?


Murerfaget er et af de ældste håndværksfag, og det kan spores helt tilbage til det gamle Mesopotamien. I Danmark ser man dog først murerkunsten opstå omkring det 11. århundrede, imens det tidligste bevis på Kjøbenhavns Murer- og Stenhuggerlaugs eksistens er et segl fra 1623.

En murer arbejder med mange forskellige materialer som f.eks. sten, mursten, mørtel, cement og gasbeton, og mureren arbejder typisk med opførsel, ombygninger og renoveringer. Modsat mange andre erhverv, holder murerhvervet sig stadig til de traditionelle værktøjer, og således kan ting som murskeer, pudsebrædder, murerhamre og tommestokke stadig findes rundt omkring på de danske byggepladser.

Den moderne murer i Ballerup

Den moderne murer beskæftiger sig med en lang række opgaver, f.eks. udfører M3S Murer både opgaver indenfor tilbygning og ombygning, konstruktion og renovation af badeværelser, køkken og fliser, renovering og vedligehold af facader, energirenovering, murerarbejde, skalmuring, kirkerenovering og hoved- og totalentreprise.

M3S Mureentreprise drives af murermester Frederik Pedersen, der har mere end 20 års erfaring som murer, og selvom virksomheden har hjemme i Stenløse, så kan du både få en murer ud til Ballerup, København eller resten af Sjælland. Det er nemlig også noget af det, der har ændret sig for murerhvervet. Hvor man tidligere gjorde brug af lokale murere og håndværkere til at få udført opgaver, rykker de fleste håndværkere ud til dig, og derfor kan du frit vælge mellem prisen og kvaliteten. Hvis du skal bruge en murer i Ballerup, kan du sagtens hyrer en murer fra Stenløse.

murer i ballerup

Valget af murer har stor betydning

Fordi du kan vælge frit mellem alle de håndværkere, der er på Sjælland, kan det hurtigt blive uoverskueligt. Derfor er der rigtig god grund til at se lidt nærmere på, hvad mureren kan, og hvor meget erfaring han har. Hvis du eksempelvis bor i Ballerup, er det første kriterie, at du finder en murer, der kommer til Ballerup, men derfra er der også andre ting, du skal overveje.

For det første er det en god idé at undersøge, hvor meget erfaring mureren har. Jo mere erfaring, jo større kapacitet har han til at udføre opgaven. Det siger næsten sig selv. En anden ting, der er vigtigt, er at bemærke, om han skilter med den type opgave, du skal have udført. Typisk vil du pr forespørgsel altid kunne få en murer til at udfører din opgave, men det er en god idé at se, om han selv peger på opgavetypen som en af sine spidskompetencer, for på den måde får du nemlig en garanti for, at det er noget han har prøvet før.

Ligeledes er det en god idé at undersøge, hvad tidligere kunder siger om mureren. En murer med mange tilfredse kunder vil ofte selv have kundeudsagn på sin hjemmeside, men det kan ligeledes være en god idé at finde forbrugeranmeldelser af mureren andre steder på nettet. På den måde kan du nemlig se, hvad andres oplevelse har været.

Ligeledes kan det være fornuftigt at finde en murer, der har erfaring med at lede byggeprojekter, for på den måde kan du også få hjælp, hvis der pludselig opstår uforudsete problemer undervejs.