autoriseret vvser

Hvad er en VVS’er?


I byggebranchen er en VVS’er bedre kendt som en person, der arbejder med vand, varme, afløb og/eller ventilation i flere forskellige sammenhæng. Forkortelsen VVS står ligeledes for varme, ventilation og sanitetsteknik, men har i gamle dage været en forkortelse for vand, varme og sanitetsteknik.

VVS er ikke en beskyttet titel, hvorimod bygningsingeniør f.eks. er, hvorfor nogle vil bruge betegnelsen bygningsingeniør med speciale i VVS eller lignende. VVS uddannelsen er en erhvervsfaglig og teknisk uddannelse, der kan tages på et erhvervsakademi. Uddannelsen som VVS’er tager ca. 4 år, afhængig af hvilket speciale du vælger. De fire specialer kan inddeles i VVS-energispecialist, Ventilationstekniker, VVS-installationstekniker og VVS samt blikkenslager. På trods af titlen ikke er beskyttet, kan du dog blive autoriseret VVS installatør ved at gennemgå en række kontroller overvåget af sikkerhedsstyrelsen.

Flex VVS der drives af Sajad Meatham er et godt eksempel på en autoriseret VVS installatør, som løbende gennemgår kontrol udført at instanser overvåget af sikkerhedsstyrelsen. Flex VVS ApS har daglig gang i Stenløse, men udfører også VVS-opgaver i Storkøbenhavn herunder Ballerup, Lyngby, Bagsværd, Skovlunde, Virum, Allerød, Hillerød, Herlev, Charlottenlund, Rungsted, Vedbæk, Hellerup, Vanløse, Gentofte, Brønshøj, Taastrup, Glostrup, Amager, Dragør, Kastrup, Østerbro, Nørrebro m.fl.

blikkenslager der fixer en vandhane

Autoriseret VVS installatør

Der er mange årsager til, at du skal vælge og anvende en autoriseret VVS installatør til eksempelvis at installere dit nye badeværelse eller køkken. I vådrum, som det kaldes, findes der mange regler og krav, som du skal leve op til, hvorfor det er vigtigt at få en professionel med ind over VVS-projektet. Det er et lovkrav, at alle nye VVS-installationer samt indgreb i eksisterende faste vand- og afløbsinstallationer skal udføres af en autoriseret VVS installatør. Først og fremmest skyldes det din egen sikkerhed, men samtidig vil du også undgå fejl ved installationer, som i sidste ende kan blive en dyr fornøjelse i form af reparationsudgifter. Skulle uheldet være ude, kan du desuden få problemer med din forsikring, hvis installationen ikke lever op til reglerne, og det ikke er udført af en autoriseret VVS’er. I de fleste tilfælde vil du ikke kunne få dækket noget, og vil ende med regningen selv i tilfælde af fejlinstallationer.

Vi vil til enhver tid derfor anbefale at anvende en autoriseret VVS installatør såsom Flex VVS ApS, så du er sikret en korrekt og sikker installation fra start. De små penge du vil prøve at spare, er i sidste ende bedre givet ud for et godt stykke håndværk, og samtidig vil du være mere tryg omkring processen.

Du bør altid bruge en autoriseret VVS’er, uanset om det er i forbindelse med et nyt badeværelse eller blot renovering. Derudover kan en VVS’er være behjælpelig, når det kommer til energioptimering. Hvis du bruger de forkerte radiatorer, varmeanlæg, gasfyr eller måske bare ikke har fået dem efterset, så kan det hurtigt blive dyrt, da du bruger for meget energi. Det kan derfor være en god idé at få en VVS serviceaftale til dine installationer.