leasing af bil

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er en leasingtype, du kan vælge at anvende, hvis du ønsker at opdele din betaling af din registreringsafgift i rater for den periode, hvor du benytter din flexleasede bil. På den måde undgår du at skulle betale den fulde registreringsafgift på én gang. Størrelsen for den enkelte rate afhænger af, hvor stor den samlede registreringsafgift er samt alderen på den bil, du leaser. Hvis du er nysgerrig efter at vide mere omkring, hvad flexleasing er, kan du med fordel læse mere her.

Satser på periodeafgifter

Alderen på den bil, du leaser, bestemmer, hvor mange penge du skal betale. Det vil sige, at jo ældre bilen er, jo mindre er periodeafgift satsen. Satserne for periodeafgifterne er baseret på, hvornår bilens første registreringsdato har fundet sted:

  • I de første 3 måneder skal du betale 2% af den fulde registreringsafgift.
  • Fra den 4. måned og indtil den 36. måned skal du betale 1% af registreringsafgiften.
  • Efter 3 år skal du kun betale 0,5% af registreringsafgiften.
bil der er leaset

Fordele og ulemper ved flexleasing

Når du vælger at flexlease en bil, er det ikke kun prisen på den rateinddelte registreringsafgift, der kommer dig til gode. Der er nemlig flere forskellige fordele ved at vælge denne type leasing inden for biler. Som selve ordet signalerer, er flexleasing nemlig en mere fleksibel måde at lease en bil på. Det vil sige, at du hverken er bundet af at skulle betale en fuld registreringsafgift med det samme – du er heller ikke begrænset af, hvor mange kilometer du maksimalt må køre i din flexleasede bil. Derudover får du også muligheden for at køre i en større og dyrere bil, da biler, som udbydes til flexleasing, ofte er biler, der hører til i den mere luksuriøse ende.

Når din kontrakt for leasing af bilen udløber, er bilen afgiftsfri, og det betyder, at du derefter kan sælge den til en udenlandsk køber. Det gør det meget lettere for dig at sælge bilen videre, når du ikke længere bruger den. Derudover har du også muligheden for at vælge mellem mange flere biler, når du vælger at anvende flexleasing som din leasingmetode, da markedet for biler i Danmark vil begrænse dig meget ift. udvalget. Hvis du ønsker at fortsætte leasing af bilen, har du også mulighed for dette. Du kan nemlig let tegne en ny kontrakt og dermed forlænge leasingaftalen, hvis du endnu ikke har lyst til at gå af med din flexleasede bil.

Nu, hvor du er blevet klogere på, hvad flexleasing er, er det vigtigt, at du sørge for at have et generelt overblik over de tilhørende omkostninger. Restværdien, som er det beløb bilen skal afhandles til efter afsluttet leasingperiode, er meget vigtig i denne sammenhæng. Det vægtes nemlig meget højt, at restværdien er realistisk ift. bilens egentlige værdi. Hvis dette ikke er sandt, kan du risikere at modtage en ekstra regning. Dette er forårsaget af, at bilen ikke kan sælges til dens restværdi, hvilket bekræfter, at dit overblik er ekstra vigtigt, når du vælger at flexlease en bil.