børn med støvler på

Guide: sådan vælger du de rigtige sko og støvler til dit barn

Skal du ud og købe nye sko eller støvler til barn, så har du nok oplevet, at der er rigtig mange valgmuligheder. Du kan få hundredvis af forskellige slags sko og støvler til dit barn og der findes nærmest lige så mange forskellige mærker.

Sko og støvler til børn findes også i alle prisklasser. Derfor er det for mange, meget svært at finde ud af hvilke par sko eller støvler de skal vælge. Læs med her og bliv klogere på, hvad du skal holde øje med når du er på udkig efter nyt fodtøj til dit barn.

Bredde på skoen vs. bredden på dit barns fod

Når du køber sko til dit barn er det meget vigtigt at du vælger sko der er brede nok. De må samtidig heller ikke være for brede til dit barns fod. Derfor er det en rigtig god ide, at måle bredden på både foden og sålen af skoen.

De fleste kender kun til, at de skal måle længden på skoen og dermed finde den rigtige størrelse. Men vi har alle meget forskellige fødder og derfor findes der også så mange forskellige slags sko og støvler. Er dit barns fod bredere end skoen giver plads til, så vil skoen begynde at trykke og måske give gnavesår på dit barns fødder. Har dit barn brede fødder, kan det være svært at finde et mærke der passer. Her vil Bundgaard være et rigtig godt bud på fodtøj til børn. Sørg derfor for, at du både vælger den rigtige længde og bredde når du køber fodtøj til dit barn.

Vælg vandtæt vinterfodtøj

Når du kigger på fodtøj til dit barn, så skal du være opmærksom på, at ikke alle vinterstøvler er lavet vandtætte. Her kan Bundgaard igen være et godt mærke at gå efter, fordi Bundgaards vinterstøvler er rigtig gode til at holde vandet ude. Mange børn er nemlig utrolig glade for at hoppe i vandpytter og i Danmark er vores efterår og vinter ofte meget våd. Derfor duer det ikke med fodtøj der ikke kan holde vandet ude, specielt ikke i de kolde måneder. Om sommeren derimod kan det være en god ide, at gå efter så luftige og åndbare sko så muligt så dit barn ikke sveder om sine fødder.

børn med vandtætte støvler

Vælg fodformet sko

Nogle børnesko bliver lavet forholdsvis spidse ved tæerne. Det er en usund stilling, at sætte vores fødder i. Du bør derfor kigge på om skoene er brede ved tæerne, så der er god plads til dit barns tæer. Når man løber og leger, kræver det at tæerne har god plads for, at holde balancen bedre og det giver i sidste ende sundere fødder.

Når man snakker sunde fødder til børn, så er det fordi at hvis man tager for spidse eller smalle sko på, så kan de med tiden gå ind og få tæerne til at bøje sig efter den spidse vinkel. Det er ikke ret godt for vores fodstilling når tæerne gør dette. Hos Bundgaard bliver der kigget meget på sunde fødder og de laver deres sko efter det.