hør pudebetræk

Derfor er hør så populært


Naturmaterialer har gennem de sidste år gjort et kæmpe rykind i moden, både når det kommer til beklædning og boligindretning. Vi er vilde med de naturlige, åndbare og bærbare materialer og det er der en god grund til. Ikke bare er de langt mere behagelige at have på og meget mere skånsomme for naturen, de er også både mere holdbare og smukkere, når de behandles korrekt.

Er du også faldet for den naturlige dille, så kan du blive inspireret til, hvordan du bruger et af de mest populære materialer i hjemmet på den helt rigtige måde. Hør har både mange fordele, og så er det smukt i alle sine former – og det kan bruges til alt fra hør pudebetræk til hørmåtter.

Hør i indretningen – hør pudebetræk

Den hurtigste måde at give hjemmet en makeover på, er ved at udskifte de mange mindre stykker tekstil vi alle har rundt omkring. Helt enkelt kan det være at udskifte de gamle pudebetræk med nogle nye, lækre hør pudebetræk, som straks vil få både din sofa og hele stuen til at se lettere og mere indbydende ud. Du finder rigtig mange forskellige og smukke hør pudebetræk i både naturlige og økologiske versioner, men også mere farverige modeller, hvis du er glad for lidt spræl.

Herudover kan du også pifte hjemmet op med blandt andet plaider, gardiner og ikke mindst viskestykker og håndklæder i hør. Det er helt optimalt til sommerbrug og giver hele rummet en let og frisk sommerstemning.

pudebetræk i hør

Fordelene ved hør

Hør er et naturligt materiale, der kommer fra hør blomsten. Vi kender det mest fra beklædningsindustrien, hvor både bukser, kjoler og toppe i hør har været populære gennem mange år. Du har nok hørt om eller opdaget, at hør har en stor ulempe i at det krøller utroligt let. Alligevel bliver det ved med at være populært og kommer frem i modebilledet igen og igen, hvilket helt simpelt skyldes, at de mange store fordele langt gør op for ulemperne.

Hør er en meget stærk og grov fiber, men kan gennem processen fra fiber til tekstil blive gjort blødere og vil herefter fortsætte med at blive blødere og mere skinnende ved brug. Det er yderst anvendeligt og komfortabelt på grund af den høje evne til at temperere kroppen og sørge for, at vi ikke kommer til at svede i sommervarmen og ikke bliver kolde, hvis der smutte en sky for solen eller kommer en let brise.

Gennem mange år er det ulden, der fortrinsvis er blevet rost for sine tempererende egenskaber, men faktisk er hør endnu bedre til at holde kroppens temperatur behagelig og det er derfor også et oplagt valg til beklædning for både voksne og børn.

Som en af de andre fordele ved hør er styrken. Det er en stærk fiber i sig selv, men det bliver endnu stærkere, når det bliver vådt. Oplever du, at dine hørklæder er hårde eller grove, kan du med fordel give dem en tur i tørretumbleren for at bløde dem op – vær dog opmærksom på at hør krymper en hel del ved varme temperaturer, så sørg for at tumble koldt.