hama perler

Gode idéer til skoleferien


Sen-vinteren og foråret byder på mange skoleferier og helligdage, hvor børnene skal underholdes. Med pandemi og hjemmeskole er det ekstra vigtigt at børnene mærker forskellen på en ”hjemmeskoledag” og en hjemme feriedag. Herunder finder du 6 gode idéer til aktiviteter til skoleferien.

Krea dag

Her kan I lave en kæmpe krea-dag. Der skal bestilles kulørt papir, maling, glimmer og hama perler. Og så skal der kreeres. I kan vælge bare at lave smykker, malerier eller f.eks. perleplader med hama perler. Men en god idé er at have et tema. Dette guider børn og giver dem noget mere konkret at gå i gang med. Man kan f.eks. nemt lave påske- og juledekorationer ud af hama perler, eller flotte perlepladefigurer til at pynte i haven, da de jo er vejrfaste.  Se hama perler hos legbilligt.dk for fantastiske ideer og hama perler. Man kan også nemt sende perleplader med posten, så de er gode når børnene gerne vil sende en lille ting til f.eks. en savnet skolekammerarts fødselsdag.

Skovtur

Pak madpakken og tag termoflasken med. Og så er det bare med at komme ud i skoven. Med den rigtige påklædning er skoven altid et hit. Selv hvis der er sne. Så kan man lede efter spor i sneen, finde frosne blade og lære om naturen på netop denne årstid. Man kan sagtens nyde den friske skovluft gennem alle årstiderne.

skovtur

Hjemmeolympiade

Lav jeres egen olympiade. Hermed menes at I skal have lavet en række udfordringer som hele familien skal deltage i. Det kan f.eks. være konkurrencer i længdespring, hvem der kan drible i længst tid, hvem der kan hoppe længst på et ben. Hvem der kan balancere på et ben længst. Hvem der kan løbe hurtigst til postkassen og tilbage. Husk aktiviteterne kan lave både ude som inde, så der er ingen undskyldning selv hvis vejret er knap så godt.

Virtuel udflugt

Der er mange museer der har mulighed for en virtuel tour. Hvad med at besøge Disneyland, The Guggenheim Museum eller se et West End musical show, uden at forlade matriklen? Dette er en strålende måde at introducere børnene i lidt kultur, og samtidigt med er det ganske gratis. OG du vil lige kunne får frisket op på din viden om f.eks. ikonisk kunst i New York. Alt sammen rent win-win.

Få ordnet børneværelserne

Der er faktisk ikke noget bedre tidspunkt end skoleferierne til at få ryddet helt op inde på børneværelset. Og hvis du giver denne opgave den vinkel, at det er fordi du gerne vil hjælpe med at flytte om inde på værelset, så vil børnene ikke kun elske dig, men også hjælpe dig med at få hele projektet udført.

Gør haven forårsklar

Få børnene med ud i haven, eller på altanen og få dem til at hjælpe med at plante f.eks. påskeliljer eller med at omplante potteplanter eller med at luge ukrudtet. Og husk at april måned er den måned hvor der lige pludseligt sker rigtigt meget i haven, så du skal have planlagt hvad du vil have plantet, og hvor, først, og selvfølgelig have kigget på hvornår det alt sammen skal plantes.