skarp hjerne med en rubiks cube

Hold din hjerne skarp med en rubiks cube


De fleste mennesker forbinder nok en rubiks cube med sjovt tidsfordriv eller frustrationer over ikke, at kunne løse den. Hvad man måske ikke tænker over er, at den farverige terning faktisk kan gøre din hjerne skarpere på flere forskellige områder.

Det kræver en stor portion tålmodighed at lære at løse en rubiks cube, men man behøver ikke nogen særlige evner for at kunne gøre det. Hvis bare man er villig til at sætte tiden af til det, kan man få gavn af de mange fordele der er ved at løse rubiks cubes.

En rubiks cube kan styrke din hukommelse

Ved at lære de rigtige bevægelser og kombinationer udenad, styrker du din evne til at huske ting generelt. Det er især din ’muscle memory’ altså din motoriske hukommelse, der bliver trænet. Det er den type hukommelse man bruger, når man cykler, kører bil, spiller på et instrument, eller andre ting, hvor man skal kunne lave nogle bevægelser uden at tænke så meget over det. Vi bruger vores ’muscle memory’ rigtig tit, så det er en god idé at styrke den og holde den vedlige.

Køb en rubiks cube her, hvis du gerne vil i gang med at træne din hukommelse.

rubiks kube der er løst

Løs din rubiks cube og bliv bedre til at løse problemer

Problemløsning er en færdighed, der skal udvikles ligesom alle mulige andre færdigheder. Når du selv forsøger at finde måder, du kan løse din rubiks cube, træner du dine evner til at tænke kreativt og løse problemer. Du kan også vælge at finde kendte metoder til at løse en rubiks cube og lære dem udenad, men det træner ikke dine problemløsningsfærdigheder på helt samme måde.

Når du sidder og bruger lang tid på at vende og dreje terningen, afprøve forskellige teknikker og starte forfra igen og igen, træner du også din tålmodighed. Det er bestemt også en god egenskab at have, og tålmodighed vil også ofte hjælpe dig, når det kommer til problemløsning.

Skru op for hastigheden og få hurtigere reflekser

Når først du har lært at løse din rubiks cube, og du er blevet god til at huske metoden, kan du begynde at øve dig i at gøre det så hurtigt som muligt. Det kaldes ’speedsolving’ og bliver dyrket af mange. Her får du rigtig trænet dine reflekser, så de bliver super hurtige og super skarpe. Med tiden vil du kunne løse terningen næsten uden at tænke over, hvad du gør.

Det er godt at have hurtige reflekser. De kan gøre, at du når at gribe en vase inden den triller ud over bordkanten og bliver smadret, men de kan også hjælpe dig til at undgå ulykker og andre farlige situationer.

En rubiks cube er et godt samtaleemne

Udover alle de gode ting en rubiks cube kan gøre for din hjerne, så er den også bare en fantastisk samtalestarter. Alle kender til den, men de færreste ved, hvordan de skal løse den. Tag terningen med til fester og lær dine venner forskellige metoder til at løse den. Har du øvet dig nok, kan du også blære dig med, hvor hurtigt du selv kan få den løst.