kanin mad

Køb det bedste kaninfoder


At vælge kaninfoder til sin kanin, kan være en forvirrende og svær proces – især hvis man ikke helt er sikker på, hvad der er godt og ikke godt. Frygt dog ej, for man kan læse meget om netop lige det, inde på: https://dyreverdenen.dk.

Her vil man kunne få meget information, så man vil være sikker på at købe det bedste kaninfoder, til netop lige den kanin man har sig – da det er meget vigtigt, for at skåne den følsomme mave en kanin har sig.

Afhænger af hvilken kanin man har  

Det kan være at man lige har fået en kanin – eller måske allerede har en. Uanset hvad, er det vigtigt at man får købt den noget godt foder.

Der findes meget forskelligt kaninfoder, og hvad der er bedst, afhænger helt af hvilken kanin man har sig. Det første som er vigtigt at tænke på, er om det er en unge, ung, moden eller gammel kanin. Netop lige det, er godt at huske på, når det er at man skal købe kaninfoder. Men, hvorfor er det også lige det?

Grunden til at huske på hvor gammel ens kanin er, når det er at man skal købe foder til den, er simpel nok. Det har noget at gøre med, at den får den helt rigtige næring gennem sit foder. Gamle kaniner har brug for en helt anden næring end unge kaniner har, så derfor skal man huske på det.

Derudover er de såkaldte pellets (piller) anbefalet i forhold til mix. Alt det er dog ikke det eneste vigtige at huske på.

glade kaniner

Ingen kaniner er ens

En kanin er født med et meget følsomt fordøjelsessystem, hvilket også gør at man ikke burde skifte dens foder for ofte. Hvis man gør det, vil det komme til at have en effekt på det følsomme fordøjelsessystem, hvilket man helst skal undgå – ellers vil ens kanin ikke få det for godt.

På samme tid, så er ingen kaniner helt ens, hvilket også har en betydning for hvilket kaninfoder man køber. Mængden for hvor meget en kanin har behov for, er derfor også forskelligt. Udover det, er der noget andet vigtigt at huske på. Omkring 80 procent af en kanins daglige kost til bestå, er det allerbedst at den har fri adgang til tørt og rent hø – eller bare sikre sig at den kan nippe på det hele dagen lang.

Nu kan det være at et andet spørgsmål kommer frem – hvad er så det bedste kaninfoder? Det er et svært spørgsmål at svare på, da det ofte er en smags sag – og også ud fra hvad ens kanin har behov for, eller gerne vil spise. Kaniner kan nemlig godt være kræsne, så det er faktisk mest af alt bare med at prøve sig frem.

Der findes nogle særlige mærker, som mange vil kalde for de bedste: Burgess, Mr. Johnsons, Versele-laga og Beaphar. Det bedste mærke til juniorkaniner, ville være Burgess. Unge kaniner har brug for flere og nogle andre nærringstoffer end de voksne kaniner har, så derfor er det vigtigt at tage hensyn til de.t