trapper

Sådan udvælger du den rette trappe til boligen

Det kan være rigtig spændende at renovere på boligen, så den uudnyttede 1. sal kan komme i brug til beboelse. Der er mange designmæssige og ikke mindst praktiske spørgsmål, der melder sig i den forbindelse.  

Det er måske nemt nok at forestille sig, hvordan man vil inddele pladsen ovenpå, så den bliver indrettet med store, lækre værelser, walk in closets og hvad hjertet ellers begærer. Et punkt som langt fra alle har en visuel forestilling om, er trappe, der skal forbinde de to niveauer i boligen. I denne artikel vil du finde gode råd og inspiration til at vælge den helt rigtige trappe online til din bolig. 

Vælg trappetype ud fra rummet, pladsen og det æstetiske 

Du skal naturligvis både tænke på det praktiske, det funktionelle og det æstetiske, når det gælder valg af trapper. Først og fremmest er det pladsen, hvor trappen skal være, der kan komme med sine begrænsninger.  

Er der tale om en meget smal og lang gang, er det oplagt at vælge en lige trappe, der flugter med væggen Derved optager den mindst muligt plads.  

Er det derimod tale om en mere kvadratisk gang, der ikke er særlig lang, er det en fordel at vælge en trappe med sving. Disse trapper findes i mangle forskellige typer, hvor hver trappe har sit eget udtryk. Find trapper online hos StigeFabrikken. 

Forskellige typer af trapper til boligen 

Ønsker du en trappe med sving, kan du vælge imellem: 

  • Kvartsvingstrappe 
  • Spindeltrappe 
  • Vindeltrappe 
  • Halvsvingstrappe 

Stilren og klassisk kvartsvingstrappe 

En kvartsvingstrappe minder meget om en ligeløbstrappe, bortset fra at den har et lille sving i bunden. Dette ser både pænt ud, det ændrer vinklen til og fra trappen, og så optager trappe ikke lige så meget plads på langs som en ligeløbstrappe.  

Klassisk spindeltrappe med maksimal pladsudnyttelse 

Spinderappen er den klassiske trappe med sving, som kører en hel omgang rundt om sig selv. Denne type er meget pladsbesparende. 

Moderne vindeltrappe med bløde kurver 

Vindeltrappen har et meget blødere sving end spindeltrappen. Bunden ender ud i at have drejet en kvart omgang. Denne er et blødere alternativ til kvartsvingstrappen. 

Pladsbesparende halvsvingstrappe med bløde kurver 

Halvsvingstrappen minder om en mellemting mellem en spindeltrappe og en vindeltrappe. Denne kører en halv omgang om sig selv i en blød kurve. 

Lille og let hemse trappe 

Har du brug for en trappe op til en hems, findes der særlige hemse trapper, der går lodret op og er yderst pladsbesparende.  

Ligeløbstrappe 

For en god ordens skyld nævnes også ligeløbstrappen. Dette er, som navnet antyder, en lige trappe uden sving eller knæk. 

Bestil din nye trappe online 

Det absolut nemmeste er at bestille en trappe online. Det kan være rigtigt besværligt at få transporteret en trappe hjem, og når du shopper online, kan du bedre sammenligne de forskellige modeller.  

Få hjælp til at montere trappen 

Har du nogle særlige krav eller ønsker til en trappe, kan du bestille en trappe online i special mål. Dertil kan der komme en professionel ud og sætte trappen op, så du er helt sikker på, at det hele er udført korrekt, og at du derfor opnår det pæneste resultat.