sengeramme

Guide – sådan vælger du den rigtige seng

Vi mennesker bruger rigtigt meget tid at sove. Derfor er det enormt vigtigt, at du vælger en seng, der lever op til alle dine behov og krav. Sengen skal eksempelvis være rar at ligge på over længere tid, og generelt have en lang holdbarhed. Er du i tvivl om, hvordan du vælger den helt rigtige seng? Så læs med herunder hvor du får en guide til, hvordan du vælger den rigtige seng. Det kræver blandt andet tålmodighed, kontrol af madrassen og kendskab til egne præferencer.

Hav tålmodighed

Som tidligere nævnt kan det for mange være rigtigt svært at finde den rigtige seng. Der er flere forskellige faktorer, der spiller ind, når det kommer til valg af seng. For det første er det vigtigt, at du har tålmodighed. Sengevalg er en lang proces, og du beslutter dig med sikkerhed ikke lige med det samme. Skal du vælge en seng, er det vigtigt, at du prøver at sove i sengen, før du tager dit valg. Mange forskellige sengefirmaer tilbyder prøvning af senge, så her er det bare med at prøve den seng, man føler sig absolut mest komfortabel i – måske ændrer dette sig, når du sover i den!

Valg af sengeramme

Du kan finde mange forskellige senge på markedet – nogle med en smart tilhørende sengeramme, og nogle helt uden. Sengerammer er med til at tilføre sengen smukke detaljer samtidig med, at sengerammen kan bruges til opbevaring. Ligesom med senge, findes der er et hav af forskellige sengerammer på markedet. Nogle af stof, nogle af træ og nogle med en masse opbevaringsskuffer. Det er vigtigt, at du vælger sengeramme ud fra din seng. Gør du ikke dette, kan du ende med en sengeramme og en seng, der ikke passer ordentligt sammen.

sengeramme

Valg af topmadras

Noget af det vigtigste ved sengen er topmadrassen. For at du kan sove på sengemadrasserne, er det vigtigt, at du ovenpå har en behagelig, rar og komfortabel topmadras, der kan støtte din krop hele natten igennem. Topmadrassen kan desuden være med til at bestemme temperaturen i sengen, justere på liggekomforten i sengen og derudover spare på slitagen i madrassen på sengen. Alle har vidt forskellige præferencer, når det kommer til topmadrasser. Nogle ønsker en blød topmadras, der former sig efter kroppen, mens andre ønsker en tyk og hård topmadras. Det er altid vigtigt, at du prøver flere forskellige topmadrasser, før du vælger lige netop den topmadras, der skal ligge på din seng.

Kontroller om du ligger sundt på madrassen

Når du endelig har valgt seng, topmadras og sengeramme, er det yderst vigtigt at kontrollere, om du ligger sundt og godt på madrassen og sengen generelt. Dette kan du let selv tjekke ved at lægge dig på ryggen på sengen, med armene ud til siden, eller ned langs kroppen, og når du selv synes, at du ligger dejligt, skal din hjælper forsøge at stikke en flad hånd ind under ryggen på dig. Dette skal kunne lade sig gøre med en smule modstand. Kan dette lade sig gøre, ved du, at du har fundet den rette madras.