våddragt

Hvis du skal opholde dig i vandet i længere perioder, kan det være en god idé at få fat i en våddragt

Er du en aktiv person, som bruger meget tid i vandet? Hvad enten det er grundet en vandsport, for at svømme eller dykke og opleve vandet vidundere, så kan det være en god idé at få fat i en vådbragt især hvis du skal være i vandet i en længere periode.  

Hvis du skal have fat i en våddragt, så kan du kigge nærmere på https://www.bnaboardshop.dk/sommer-surf/neopren. De har en masse forskellige våddragter og det tilbehør som også skal bruges.  

Hvad gør en våddragt? 

Helt simpelt så holder våddragten dig varm, mens du bruger længere tid i vandet. Det fungerer på den måde at der er et meget tyndt lag af vand mellem dig og våddragten. Dette vand bliver varmet op af din krop. Vandet mellem dig og våddragten forhindrer dig i at miste varme, mens du opholder dig i vandet.  

Hvornår skal du bruge en våddragt? 

Der er sådan set ikke et krav om hvornår du skal bruge en våddragt, dog er det anbefalet at bruge en, hvis du skal bruge længere tid (mere end en time) i vandet. Hvis vandet er 16 grader eller mere, så kan du godt opholde dig i vandet i en time uden våddragt, men det er besværligt at tage en våddragt på, når først du er blevet våd, så det er anbefalet at tage den på fra starten af.  

Hvis du dyrker en vandsport eller skal ud at dykke, så er det en god idé at anvende en våddragt. Det gør det nemmere for dig at svømme grundet at våddragten giver dig opdrift, så du får nemmere ved at bevæge dig i vandet.  

I sidste ende er det op til dig selv, men det er altid en god idé at bruge en våddragt i vandet, især hvis du skal bruge længere tid i vandet, eller det er nødvendigt at du har nemt ved at bevæge dig.  

Hvilken type våddragt skal du vælge? 

Der findes flere forskellige typer af våddragter. Så når du skal have fat i en våddragt, skal du sætte dig ind i hvilken en du skal bruge. Dette er baseret på temperaturen af vandet, og hvad der er brug for, for at du kan forblive varm. 

Almindelige våddragter: En almindelig våddragt dækker hele din krop (overkrop, arme og ben). Dette er den mest populære type af våddragter. De er ideelle til koldere vand, da de er designet til at skulle holde hele din krop varm. 

Short John/Jane: Denne type af våddragter er designet til varmere vand, specielt til sommermånederne. Disse dækker kun overkrop og lår, og det er anbefalet at have rashguard under for at give din krop ekstra beskyttelse fra skarpe genstande og solen. 

Long John/Jane: Denne typevåddragt minder meget om almindelige våddragter, de er dog lavet af tyndere materialer, og dækker ikke armene. Disse er ideelle, hvis lufttemperaturen er varm, men vandet stadig er koldt.