Blodtryksmåler

Hold øje med dit helbred

Vi ved alle sammen, at vi skal holde os sunde. Vi skal spise sund mad og røre os dagligt. Vi skal ikke drikke for meget og heller ikke ryge. Det forebygger mange helbredsproblemer. Det giver dog ingen garanti. Du kan godt få helbredsproblemer, selvom du lever sundt og helt efter anbefalingerne. Der kommer fx nogle ting med alderen. Det er helt naturligt.

Har du et sundhedsproblem, så er det en god idé at holde øje med det. Er det et problem, der giver dig smerter, så bliver du helt automatisk mindet om det. Der er dog også meget, du ikke så nemt kan mærke. Så må du måle det i stedet.

Mål dit blodtryk

En af de ting, du ikke nemt kan mærke, er problemer med blodtrykket. Dit blodtryk kan ligge for lavt eller for højt. Det er ikke nødvendigvis noget, du mærker til. Det er en god idé at måle det jævnligt, hvis du har problemer med det. Det kan du gøre med en blodtryksmåler. Find en god blodtryksmåler på homecare.dk.

Med din egen blodtryksmåler kan du holde øje med dit blodtryk. Du kan teste det derhjemme. Så kan du rapportere til din læge og skride til handling, hvis det er nødvendigt.

Hold øje

Når der er et problem, som du ikke automatisk bliver gjort opmærksom på, så er det vigtigt alligevel at holde øje med det. Det er også en god idé at tjekke olien på din bil løbende. Og at tjekke dæktrykket.

Når du holder øje med dit blodtryk med en blodtryksmåler, vil du hurtigt opdage eventuelle udsving. Hvis det pludselig udvikler sig i en helt forkert retning, så kan du skride til handling, før det bliver meget alvorligt.

Du kan også sagtens holde øje med dit blodtryk, selvom du ikke har problemer med det. Så vil du opdage det, hvis du udvikler fx for højt blodtryk. Din blodtryksmåler vil vise dig det.

Vælg en god blodtryksmåler

Når du anskaffer dig en blodtryksmåler, skal du se dig godt for. Du kan finde en del meget billige instrumenter, som ikke er gode. Når du finder en blodtryksmåler, så skal du sikre dig, at der står godkendt eller valideret om den. Så kan du bedre regne med dens kvalitet.

Vælg gerne en blodtryksmåler, der er ESH valideret. Gå også efter 4. generation frem for fx 1. generation.

Når du har fundet en god blodtryksmåler, skal du også sørge for, at du bruger den korrekt. Læs instruktionerne grundigt, så du får en retvisende måling.

Forhøjet blodtryk?

Har du forhøjet blodtryk, så mål det jævnligt. I samråd med din læge kan du få medicinsk behandling. Det er også en god idé at lægge dine vaner om til nogle lidt sundere vaner. Hold op med at ryge, tab dig, spis sundt og drik ikke for meget alkohol. Få daglig motion, men undgå stress.

Mål jævnligt dit blodtryk hjemme, men få det også tjekket hos lægen en gang imellem. Her kan du samtidig få en snak om, hvordan det går, og om din medicin fungerer, som den skal.