aktivitetstæppe

Der er mange nye danske børn- Hvilket legetøj skal du købe til den lille nye?

Statistikkerne vidner om, at antallet af små børn i Danmark igen er på vej op. En overgang var man ellers bange for, at Danskerne havde prioriteret karrieren over familiedrømmen en gang for alle. Det ser dog ud til, at det at få et barn er en evigt gyldig drøm på samme måde som den konstante frygt for, at man gør noget forkert som forælder er et evigt faktum. Sagen er dog den, at hvis man elsker sit nye barn og vil dem det bedste, skal der ikke meget andet til. Meget af det kommer helt af sig selv.

Hvad er et aktivitetstæppe

En af de mere udfordrende dele af det at være forælder til et lille ungt barn er dog at finde ud af, hvordan man understøtter deres leg. Leg er nemlig en afgørende del af et barns udvikling. Selvom det altså måske ikke er umiddelbart tydeligt, kan et barns muligheder for leg have stor indvirkning på det menneske, de bliver i fremtiden.

Derfor er valget af legetøj til dit nye barn derfor også et afgørende valg, der fortjener omtanke. Vigtigst af alt er det dog, at legetøjet understøtter barnets udviklingstrin i den alder. Som en lille baby, der endnu ikke har lært at gå, er den vigtigste udvikling at forstå sig selv, og hvordan de påvirker verden omkring sig. Derfor er et såkaldt aktivitetstæppe det oplagte stykke legetøj til at barn på det udviklingstrin. Et aktivitetstæppe er ganske enkelt et tæppe, som barnet kan ligge på. Det betyder at barnet kan sove eller i hvert fald hvile på sit aktivitetstæppe, hvilket du hurtigt vil indse er et kærkomment afbræk for dig som forælder.

aktivitetstæppe

Fang barnets opmærksomhed

Derudover er et aktivitetstæppe også lavet med det eksplicitte formål at være taktilt interessant. Som sagt er noget af det vigtigste for et barn i det udviklingsstadie nemlig at forstå deres sanser og deres rolle i verden. Det gør de helt naturligt ved at røre, bide og lytte til alt i deres nærhed, og jo mere et aktivitetstæppe understøtter den opførsel, jo bedre. Derfor vil du ofte kunne finde et aktivitetstæppe, der knaser let, når man rører ved det, eller som bevæger sig på interessante muligheder. På den måde understøtter man barnets udvikling, og de vil hurtigere komme til en forståelse for, hvordan de kan påvirke verden omkring sig. Derudover er et godt aktivitetstæppe også med til at tage barnets opmærksomhed, hvad end de lægger sig ned for at sove eller sanser og leger. Under alle omstændigheder er det et afbræk for dig som forælder.

Selvom et aktivitetstæppe altså er det ideelle eksempel på den type legetøj, er det på ingen måde det eneste på markedet. Der findes masser af legetøj på markedet, der kan lære dit barn om deres evner, fange deres opmærksomhed og give dig en pause.