gardin bussen

Hvad ved du om gardiner?

Næsten alle har gardiner i deres bolig. Gardiner er til for både at blokere solens stråler fra at vække dig alt for tidligt om morgenen, hvis varmen er helt ulidelig og for privatlivets skyld, hvis du har en meget nysgerrig nabo. Men mange undervurderer vigtigheden i at købe gardiner af den rette kvalitet og i en passende farve, der passer med resten af dit hus. Det kan være svært at vælge at få først dine vinduer målt af helt korrekt og så derefter at finde de helt rigtige gardiner i den rette størrelse og farve. Denne artikel vil gennemgå gardinets kvalitet, farve og ikke mindst historie for at få den fulde forståelse for dette stykke møblement. 

Det mest undervurderede i huset 

Mange tænker ikke videre over deres gardiner og køber de mest billige, men faktisk kan gardiner gøre meget for ens indretning – hvis man for eksempel vælger gardiner i en meget lys farve vil ens hjem se indbydende og solbeskinnet ud. Her er gardinerne ikke så meget til for at skærme for solen, men er måske mere til for æstetikkens skyld. Mørkere gardiner kan give hjemmet et mere alvorligt og dystert look, udover rent faktisk at skærme solens stråler effektivt. Hvis man har højt til loftet – og dermed også lange gardiner – kan det nogle gange være svært at åbne og lukke gardinerne uden at risikere at rykke for meget i dem og ødelægge dem. Her kan en mekanismer, som åbner og lukker gardinerne for dig, være meget optimal, da den gør alt arbejdet for dig. 

Mangler du gardiner lige nu? 

Nogle gange kan gardiner være det allersidste, man tænker på, når man lige er flyttet ind i en ny lejlighed eller et nyt hus. Tit og ofte vågner man op, lige så snart solen står op meget tidligt om morgenen, fordi man simpelthen har glemt at købe gardiner! Gardinbussen i København er det sikre valg for dig, der ønsker hurtigt og nemt køb af gardiner uden at skulle løfte en finger. Gardinbussen har et bredt udvalg af flotte gardiner i alskens slags farver og størrelser, som du kan få leveret til din dør i form af prøver inden du foretager dig det endelige valg. Personalet bag Gardinbussen i København sørger så for at få målet dine vinduer korrekt op, så dine nye gardiner vil blive syet helt perfekt til. Når gardinerne er syet til, vil personalet komme igen og sætte dem op, når det passer dig bedst. 
Find Garbussen i København her https://gardinbus.nu/

Historien om gardinet 

Gardiner har eksisteret længere end man sikkert lige går og rundt og tror. Lige siden oldtidens Grækenland og Rom har gardiner hængt over dørkarme. Det var først i den victorianske tidsperiode i 1800-tallet, hvor gardindesign blev mere ekstravagant og blev gjort til en kunst. I denne periode begyndte man at bruge gardinstoffet til at hænge over vinduer til solafskærmning og pynt. Senere hen blev de nu velkendte mekanismer for at åbne og lukke gardiner via en snorskive. Faktisk kommer ordet gardin fra det franske ’cortine’ og har oprindelige i græsk og latin.