legehjulet

Derfor skal du købe et løbehjul til dit barn

Har dit barn plaget dig om et løbehjul i længere tid, og ved du ikke helt, om det er sagen? Så kan vi berolige dig med, at det er et fremragende køb. Et løbehjul giver dit barn mere motion, masser af sjov leg, frihed i hverdagen – og flere fordele, som du kan læse mere om lige her.

En sund, aktiv livsstil fra barnsben af

At holde dit barn fysisk aktivt er alfa og omega for deres udvikling – og det sætter i de fleste tilfælde standarden for hvor meget, de motionerer i stort set resten af deres liv. Vænner du barnet til, at fysisk aktivitet bare er en del af dagens transport, bliver det endnu lettere at gøre bevægelse til en vane for dem. Sæt dem f.eks. i gang med et af løbehjulene i det brede sortiment på https://www.legehjulet.dk. Start gerne med at køre med dem de første år, så du kan lære dem, hvordan man færdes i trafikken, og hjælpe dem med at lære løbehjulet at kende – eller allier dig med en af deres venners forældre eller større søskende, hvis de bor i nærheden og gerne vil følges på turen. Daglige ture på løbehjul giver barnet værdifuld træning i balance, og de træner finmotorikken i bl.a. ben, fodled og hænder. Løbehjulet er altså en sjov måde at integrere motion i barnets hverdagsrutiner.

legehjulet

Når cyklen bliver for kedelig

En anden stor fordel ved at give dit barn et løbehjul er, at de har noget at kaste sig over, hvis de bliver trætte af cyklen. Her i Danmark er vi selvfølgelig stolte af vores lange cykeltradition, og det er da også sådan, langt de fleste foretrækker at komme rundt – hvis de ikke hører til dem, der kører i bil til alting eller hellere vil gå. Men måske fordi, at cyklen er så almindelig, bliver nogle børn bare trætte af den på et tidspunkt. Det ender ofte med, at de tigger om at blive kørt til og fra skole, eller at de begynder at tage bussen i stedet. Problemet med det er bare, at de så lige pludselig ikke får motion automatisk igennem deres transport længere. Skal du holde den gode vane ved lige, handler det altså om at finde et alternativ, der er meget sjovere end bussen eller bilen.

Et løbehjul giver barnet selvstændighed

Ud over motion i hverdagen giver løbehjulet også dit barn en mulighed for selv at bestemme over deres skema – ud over det, skolen lægger for dem, selvfølgelig. Når de selv bare kan trille hjem, når de vil, er de ikke afhængige af bustider eller forældre, der skal have fri først. De kan lave spontane aftaler med venner efter skole, transportere sig selv til fritidsaktiviteter og meget mere – så længe, I husker at kommunikere, så du ved, hvor de er i nødsituationer. Et løbehjul til den daglige transport giver dit barn selvstændighed, og med det følger ansvar – så hop ind på Legehjulet og lær dem en vigtig lektion i dag.