Anfordringsfrit gældsbrev

Vigtigheden af en god familie

Familie kan eksistere i mange former, man kan have en selvvalgt familie og man kan have en blodrelateret familie. Vores familie er ofte dem vi hygger os med, vi er tilpas med, som vi kan tale med og som kan hjælpe os igennem vanskeligheder og få de bedste tider.

Familien er vigtig, fordi de kan tilbyde støtte og tryghed kombineret med ubetinget kærlighed; de vil altid se efter og få det bedste frem i dig, selvom der er perioder, hvor man ikke selv kan se det. Familien er vigtig, fordi de for det meste vil være de eneste, der virkelig kan forstå dig. Familien er et sted, hvor man er opvokset og som holder af dig og passer på dig i skoletiden, studietiden og på arbejdspladsen.

Din familie er måske ikke i stand til at skærme dig fra alt, men de vil være i stand til at hjælpe dig gennem de hårde tider og give dig de værktøjer, du har brug for til at sprede eller undgå situationen. Familien vil give dig et hjem, hvis du ikke har et, og de vil pege dig i den rigtige retning, så du kan rejse dig igen og få det bedre. 

Selvom vi stoler på vores familie

Selvom vi stoler på vores familie, har været igennem op- og nedture, har set det bedste og værste i hinanden, så er det også vigtigt, at vi er enige om nogle ting. 


Hvis man som forældre har givet lån til dine børn i form af fx overdragelse af en bolig, så er det vigtigt, at man opretter et anfordringsfrit gældsbrev, som også er kendt ved navn familie gældsbrev eller familielån.

Med et anfordringsfrit gældsbrev bliver man sikret i forhold til dokumentation. Man sikrer at ens aftale er god for begge parter og er enige om det hele, man har aftalt i forhold til en mundtlig aftale, hvor der kan forekomme misforståelser og konflikter.

Med en skriftlig aftale vil der ofte ikke opstå misforståelser i familien og desuden er fordelen også at det er et rentefrit lån. Hvis man vælger ikke at oprette et anfordringsfrit gældsbrev, kan man risikere at der opstår konflikt. Ved et familiegældsbrev mindsker man også sandsynligheden for en konflikt og misforståelse. 

Få hjælp til eget gældsbrev

Klare rammer er noget vi alle synes om, og dette gør man også klart ved at oprette et gældsbrev. Gældsbrevet oprettes ikke kun for den ene parts skyld, men for begge parters.

Man kan starte med at søge online og få inspiration og viden omkring et gældsbrev og de forskellige slags gældsbreve, der findes. Man kan også søge professionel hjælp eller få hjælp på andre måder, med folk, der har erfaring med det.

De vigtigste i et gældsbrev er, at man skriver klart og tydeligt, hvem låntager og lånmodtager er, datoen for lån af beløbet, datoen for tilbagebetaling og sidst, men ikke mindst størrelsen af beløbet. Der kan være andre ting, man ønsker at have med. Man skal også huske at begge parter skal underskrive.