aiayu tøj

Skandinavisk design og boliviansk håndværk mødes

Aiayu er et dansk tøjmærke, som har eksisteret siden 2004. Mærket er noget helt særligt fordi det udspringer af en unik sammenblanding af tidløst skandinavisk design og boliviansk håndværk. Køb Aiayu tøj hos Butik Hanghøj. Det er et brand der er helt specielt på mange punkter. De har eksempelvis en meget klar filosofi om etisk forsvarlig produktion og rene råvarer fra Bolivia. Det implementerer de ved kun at have en enkelt leverandør, som gør Aiayu’s produktionskæde mere gennemsigtig for dig som forbruger. De fleste andre processer foregår dermed hos Aiayu selv.

Målet er bæredygtighed og miljøvenlighed

Aiayu prøver på alle måder at minimere de forskellige produktionsstadiers eventuelle negative effekt på klimaet. Al produktionen af Aiayu tøj foregår i Bolivia, Indien og Nepal, men det er med fokus på gode arbejdsforhold, den lokale kultur og et forsøg på at påvirke miljøet så lidt som muligt. Brandet ligger nemlig mange kræfter i at skabe vækst og beskæftigelsesmuligheder for lokalbefolkningen i de tre lande. De har desuden stort fokus på fair trade, uddannelse, social ansvarlighed og miljørigtig produktion. Ifølge Aiayu er tilblivelsen af tøj nemlig mindst lige så vigtig som udseendet. Derfor er det også vigtigt for dem, at du kan få klassiske og tidløse produkter, som du kan bruge med god samvittighed.

Den helt særlige Aiayu stil

Brandet er kendt for sin unikke stil, som blandt andet kommer til udtryk gennem brugen af materialer såsom lamauld, økologisk bomuld og kashmir. Faktisk består omkring 95% af Aiayus kreationer af kamelhår og det, de kalder Cashllama. De samarbejder med en familie der ejer en lama farm, som har en helt særlig måde at spinde fibrene fra lamaerne, så det bliver til det bløde og luksuriøse cashllama. Det store forbrug af disse materialer er meget usædvanligt på den danske modescene, hvilket er en af grundene til at Aiayu skiller sig ud fra mængden.

aiayu tøj

En grøn garderobe

Etik og æstetik går hånd i hånd hos brandet Aiayu. Så det store fokus på etikken i deres produktion går altså ikke ud over æstetikken i deres tøj. Faktisk så øger det bare kvaliteten af det tøj de forhandler. Brugen af lokal arbejdskraft som har finpudset deres metoder gennem flere generationer, er med til at sikre, at det tøj du køber, er ekstra blødt, behageligt og holder i årevis. Brandet koncentrerer sig om simple og enkle farver, som nemt kan bruges som basis items i dit klædeskab.

Enkelt og unikt

Så hvis du gerne vil udvide din garderobe med god samvittighed, vil du helt sikkert blive glad for Aiayu. Tøjet er smækfyldt af fine og enkle detaljer der tilsammen skaber noget helt unikt. Fokusset på tidløse designs gør også at du aldrig vil have føle dig presset til at holde noget gemt bagerst i skabet, bare fordi modens tendenser har ændret sig i mellemtiden. De har alt du kunne ønske dig, lige fra nattøj til nederdele. Enkelheden af de forskellige designs gør det nemmere at style de individuelle items alt efter hvilken anledning du skal bruge dem til.