læringstårn

Sådan inddrager du dine børn mere i din hverdag

Små børn lærer ved at observere og prøve sig frem. Derfor er det vigtigt at være tålmodig som forældre, når ens børn er nysgerrig og vil hjælpe til. Det kræver tilpasning at gøre ens hjem mere børnevenlig, men det kan nemt lade sig gøre uden det store arbejde. Her kan du læse mere om, hvordan du nemt kan inddrage dit barn i en travl hverdag. 

Indret hjemmet efter dine børn 

Mange forbinder børnehjem og møbler med masser af farver og sanseindtryk, hvilket kan overvælde mange indretningsstile. Selvom det er sjovt med farver og print, så kan det faktisk være for meget for både dig og dit barn. Mindre børn kan hurtigt blive overvældet af for mange indtryk på samme tid. Derfor skal du ikke være ked af at købe møbler, som du vil synes er flotte i lang tid. Et af de møbler, som især kan være til stor gavn for mindre børn, er et læringstårn. Et læringstårn giver dit barn mulighed for at komme højere op, så de kan hjælpe til eller se med, når I laver ting sammen. Læringstårne kommer i naturlige materialer, som både er holdbare og nemme at inddrage i indretningen. Du kan nemt finde et godt læringstårn til dit barn online.

Tilbyd dem at hjælpe i køkkenet 

At se hvordan deres mad bliver lavet, kan give børn en større interesse for deres egne måltider. At lære om forskellige typer af mad, som frugt og grøntsager, kan give dit barn en ide om, hvorfor de spiser, som de gør. At have et sundt forhold til mad kan ikke starte tidligt nok, og det er noget, som dit barn vil nyde godt af resten af deres liv. Det kan være spændende at se dig lave deres mad, men det kan også være en god ide at inddrage dem i processen.

Det behøver ikke at betyde, at de skal skære grøntsager med en skarp kniv, men det kan for eksempel være at røre rundt eller hjælpe med at smage til. Når dit barn er stor nok, kan de begynde at lære om knivsikkerhed, hvor du er ved deres side. Udover at skabe en interesse for mad, så kan det at hjælpe til i et køkken i en ung alder give dem bedre motoriske evner. 

Vær god til at forklare 

Børn er naturligt nysgerrige, og det kommer tit til udtryk med en masse spørgsmål. Selvom ens tålmodighed kan være tæt på ikke-eksisterende efter en lang arbejdsdag, er det vigtigt at inkludere dine børn, hvilket først og fremmest kan være ved at svare på deres spørgsmål. Det kan være alt fra, hvorfor du sorterer vasketøjet, til, om agurker er en frugt eller grøntsag, eller hvordan barnets læringstårn blev lavet. Selvom du måske kan være i tvivl om, hvornår du fortæller om noget, som er uden for deres forståelse, kan man blive overrasket over, hvor meget børn forstår. Når du er god til at forklare, når du svarer på dit barns spørgsmål, vil deres forståelse vokse, hvilket kan hjælpe dem markant, når de begynder i skole.