Sulten hund

Sådan holder du din hund sund igennem hele dens liv

Hunden lever desværre ikke lige så lang tid som mennesker. Når man mister sin hund er det som at miste sin bedste ven – et virkelig hårdt og stort tab. Langt de fleste mennesker ønsker at have deres hund ved deres side så længe som overhovedet muligt. Hundens alder kan faktisk variere meget, efter hvordan den lever sit hundeliv, og du kan være med til at holde din hund sund og frisk så lang tid som muligt.

Giv din hund godt kornfri hundefoder

Ligesom din mad har meget af sige for din sundhed. Så har din hunds hundefoder også meget at sige for dens sundhed. Vælg derfor igennem hele din hunds liv et godt kornfri hundefoder som for eksempel det fra https://www.hike.dk/. Med et kvalitetshundefoder sørger du både for at din hund for den næring, som den skal have, at dens tarmsystem har det godt, og at den har en sund og skinnende pels. Faktisk kan man se tydeligt på hundens pels, om den får et godt foder eller ej. Det er nemlig igennem pelsen, at man kan se om din hund får nok næring gennem sit hundemad. Er pelsen smuk og skinnende, så er dit foder godt til din hund.

Undgå overvægt hos din hund

Med kornfri hundefoder er det nemmere at undgå overvægt hos din hund fordi, at din hund har langt lettere ved at optage og fordøje fedt og proteiner. Din hund er oprindeligt født som et rovdyr i tidernes morgen og den gang ville den primært have levet af fedt og proteiner. Derfor er det også de produkter den optager og fordøjer nemmest. Men præcis ligesom med os mennesker så vil et stort indtag af kulhydrater gøre, at hunden ikke får forbrændt de andre kalorier og dermed være med til at øge vægten hos din hund. Kulhydrater som korn er bliver nemlig altid forbrændt og brugt først i kroppen. Kort sagt så vil din hund gå hen og blive overvægtig, hvis den spiser hundefoder der er fyldt med korn. Det er derfor langt nemmere at holde din hunds vægt ved lige, når du fodrer med et godt kornfrit hundefoder. Din hund vil derudover også mærke en mæthed i længere tid, fordi fedt og proteiner mætter langt bedre en kulhydraterne gør.

Hold øje med din hunds afføring

Det er faktisk ikke meningen at din hund skal lave ret meget eller voldsomt store hundelorte. Jo bedre den optager og fordøjer sit hundefoder jo mindre hundelort vil den dermed lave. Så når du fodrer med et kornfrit hundefoder vil du opleve, at din hund laver mindre afføring. Dette er et godt og sundt tegn på at din hunds tarmsystem har det godt med det foder som den får. Din hund skal selvfølgelig stadig have afføring hver dag. Men hvis du lige nu fodrer med et foder med meget korn i, så vil der være rigtig meget af foderet, som din hund ikke kan optage ordentligt, og det vil komme ud i lorten.