økologisk undertøj

Økologisk undertøj til kvinder

De seneste år er fokus på økologi og bæredygtighed for alvor begyndt at stadfæste sig hos både virksomheder og hos forbrugerne. Genanvendelighed er blevet et buzzword, og særligt inden for tøjbranchen sker mange af tidens store forandringer.  

Men bæredygtighed og genanvendelighed behøver ikke at være noget kedeligt og tungt noget, som mange associerer det med. Det kan sagtens være både moderigtigt, farverigt og personligt.  

Opdag det med dit næste, nyerhvervede sæt økologisk undertøj til kvinder. 

Øget fokus på økologi og bæredygtighed 

Inden for modebranchen viser økologi og bæredygtighed sig ved at både producenter og forbrugere bliver mere bevidste om, hvor deres tøj kommer fra, hvor det er produceret og ikke mindst hvordan? Det betyder at de før måske mere usynliggjorte produktionskæder bliver bevidstgjorte for begge parter. Og i sidste ende resulterer det i et mere ansvarsbevidst stykke tøj, som er til gavn for både dig selv, kloden og de fremtidige generationer. 

Genanvendelighed inden for undertøjsbranchen er cool 

Genanvendelighed kan komme til udtryk på flere forskellige måder. Genbrugsbutikker er fx blevet in igen, og man kigger måske mere i sin mors gamle garderobeskab med tøj fra hendes ungdom.  

Når det gælder undertøj er det dog rart at bevare sine egne, private trusser. Både når det kommer til hygiejne og pasform. Derfor kommer genanvendelighed inden for undertøj til udtryk gennem valg af bæredygtige og økologiske materialer. Det kan være genanvendt polyester, genanvendt uld eller økologisk bomuld.  

Mønstre, blonder eller bodystockings? 

Bare fordi materialerne er genanvendt fra tidligere materialer, er det ikke ensbetydende med, at undertøjet derfor er lig med kedelige, gamle mormortrusser. Det er slet ikke nødvendigt at gå på kompromis med sine ønsker om lækkert og personligt lingeri.  

Der findes stadig et hav af forskellige stile og farver at vælge imellem. Blonder, mønstre, g-strenge eller bodystockings – der er noget for enhver alder og for enhver smag. 

En ny måde at tænke økologi og bæredygtighed på 

At købe nyt undertøj kan være en god måde at forkæle sig selv på. I stedet for bare at smide sit gamle undertøj ud (med mindre det er hullet og slidt), kan det være en god idé stille og roligt at begynde at supplere med nyt, økologisk undertøj, når man alligevel trænger til noget nyt.  

Det er den mest økologiske og bæredygtige tilgang i stedet for den gamle, indgroede vane med brug-og-smid-så-væk. 

Økologisk undertøj, der fremhæver og holder på kroppens former 

Særligt med undertøj er det vigtigt ikke at gå på kompromis med sine ønsker eller sin komfort. Undertøjet er jo netop det, som sidder tættest ind til kroppen, og er med til at fremhæve og holde på kroppens former.  

Derfor er det vigtigt, at ens lingeri er i en god kvalitet og ikke mindst, at man føler sig tilpas og lækker i det. Huden skal kunne ånde, og kroppen skal kunne bevæge sig frit. Derudover giver økologisk undertøj god samvittighed for egen krop, og ikke mindst for den klode vi alle skal passe bedre på.