ingefær

Hvad er ingefær godt for?

Ingefær er en plante, som har mange brugbare anvendelser. Den bliver derfor ofte betragtet som et vidundermiddel imod flere forskellige slags dårligdomme. Det er en plante, der ofte er anvendt som krydderi i mad, men i de senere år er ingefærshots også kommet meget frem – og det er med god grund. Hvad ingefær præcist er godt for, og hvorfor du bør overveje at integrere det i din kostplan, kan du læse mere om her.

En plante med en lægende effekt

Flere og flere mennesker vælger at tilføje ingefær på indkøbslisten, når de tager ud og handler. Dette er specielt oplagt for dem, som lider af en bestemt række symptomer. Ingefær er bl.a. godt at indtage, hvis man lider meget af kvalme. Om det er pga. køresyge, tømmermænd, søsyge eller i nogle tilfælde, hvis man modtager kemobehandling, så er ingefær bevist at lindre kvalme. Dette skyldes, at planten påvirker serotonin-receptorerne i hjernen ved at hæmme disse, hvorved kvalmecentret i hjernen også påvirkes. Derudover influeres nervebanerne i tarmene også ved indtagelsen af denne plante.

Hvis du lider af for højt blodtryk, er ingefær også godt for dig. Planten er nemlig meget rig på kalium, hvilket øger blodtilførslen til huden. Dermed mindskes risikoen for hjerte-kar-sygdomme, når du spiser ingefær. Dette er dog kun et par eksempler på, hvad ingefær er godt for. Følgende er en liste over ting, som denne plante også kan modvirke:

  • Dæmper betændelsestilstande i din krop
  • Forbedrer dit immunforsvar
  • Lindrer ømme muskler
  • Bekæmper slidgigt
ingefær med honning

Flere forskellige tilberedelsesmuligheder

Du har muligvis hørt om de populære ingefærshots, som flere og flere danskere får glæde af. Et sundt shot af ingefær hver morgen er nemlig fantastisk for din krop. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du ønsker at indtage ingefær i form af shots, halveres effekten af plantens modvirkende evner. En anden mulighed, du kan integrere ingefær i din madlavning på, er, hvis du vælger at skære den i skiver og tilføje den til en suppe. På den måde får du stadig gavn af plantens lægende effekt. Hvis du ønsker at få mest muligt ud af din ingefær, anbefales det, at du spiser roden rå uden at tilberede den. Dermed får du nemlig alle dens helende effekter med, uden de bliver kogt fra ved tilberedelsen af ingefærshots. Når du skal indtage ingefær, som den er, kan du vælge at rive den og bruge den i f.eks. skyr, en smoothie eller en juice. Hvis dit immunforsvar godt kunne bruge en forbedring, anbefales det, at du indtager ca. 5 gram ingefær om dagen, for at du kan få den fulde effekt ud af roden. Hvis du ikke ønsker at stå i køkkenet og rive eller snitte din ingefær i din mad hver morgen eller aften, kan du opnå samme effekt ved at indtage ingefær gennem shots. Så skal du dog op på ca. det dobbelte, end hvis du bare vælger at indtage roden rå. Det kan derfor godt betale sig at tilføje ingefær til indkøbslisten nu, hvor du er blevet klogere på, hvad ingefær er godt for.