flisebehandling

Hjælp til at holde fliserne i din have flotte og rene


Fliser er en enormt god og alsidig tilføjelse til enhver have. De kan danne ring om et bed, lave små stier eller endda blive til en hel terrasse. Det handler alt sammen om smag og behag, samt hvor stort ambitionsniveauet er. Hvis man nogensinde har haft fliser i sin have, ved man dog, at de kan være enormt svære at holde pæne og rene. I Danmark har vi nemlig et enormt fugtigt klima, hvor vi ofte bliver udsat for en lille regnbyge eller to. Har man fliser i sin have, får disse derfor nærmest de optimale forholdt for mos, alger og dets lige.

Professionel fliserens

Særligt algerne kan faktisk være enormt svære at komme af med, og det kræver for det meste en professionel fliserens, hvis ikke du har lyst til at løbe risikoen og måske beskadige dine fliser. Har algerne bredt sig over et stort stykke af fliserne, kan det derfor være en god ide at kontakte et firma, der professionelt gør i den slags.

Først og fremmest ser det ganske enkelt bare ikke særligt kønt ud. Derudover kan det dog også være direkte usundt for fliserne. Algerne stikker nemlig deres små rødder ned i fliserne, og som de vokser, kan de være med til at forårsage frostsprængninger. Hvis ikke du træder til i tide, kan det altså ende med helt at ødelægge dine fliser.

En fliserens er et delikat arbejde og det kræver både det rigtige udstyr såvel som den rigtige teknik. Først spules disse med en højtryksrenser. Dette renser fliserne for løsthængende skidt såvel som de fleste alger.

Hvad er en algebehandling?

Derefter vil fliserenseren som oftest foretage en såkaldt algebehandling. Men hvad er algebehandling egentlig? En algebehandling har der formål at dræbe der resterende alger, der sidder tilbage i fliserne efter rensningen af overfladen med en højtryksrensning. En algebehandling sker altså ved, at fliserne alle får et algebehandlingsmiddel. Sørg for, at du booker din algebehandling hos et firma, som bruger et skånsomt middel i deres algebehandling, så det ikke ender med at ødelægge fliserne eller planterne rundt omkring. Derefter klarer naturligt nedbør resten. Det skyller både algebehandlingsmidlet og de døde alger væk.

En algebehandling er dog ikke eksklusiv for havens fliser, selvom det nok er der, at algevæksten er mest synlig. Både taget og facaden på dit hus har sandsynligvis mindst lige så meget algevækst, og her gælder præcis det samme som for fliserne. Hvis disse ikke får en algebehandling omkring en gang årligt, ender de med at blive grimme at se på, og i værste fald kan det endda medvirke til skader på selv huset. Derfor er det også vigtigt at huske.

Kontakt derfor gerne et firma for en fuld behandling af både fliser, tag og facade en gang når vejret er rimeligt tørt og frostfrit. På den måde har de nemlig nemmest ved at gøre deres job, og du får det bedste resultat.