eksfoliering

Derfor skal du huske eksfoliering i din hudpleje

Det kan være, at du før har hørt om eksfoliering, og det kan endda være, at det er noget, som du før har prøvet? Men hvorfor er det egentlig, at det er vigtigt? Hvis det er noget, som du også er i tvivl om, så kan du blive meget klogere på det, hvis du læser med i denne artikel. Det kan nemlig være en vigtig del af, hvordan du bedst behandler din hud.

Hvad betyder eksfoliering?

Eksfoliering kan betragtes at være en form for skønhedskur, som alle hudtyper kan have gavn af. Det er klart, at der er nogle hudtyper, der kan have brug for en mildere type, men der er som udgangspunkt ikke en hudtype, der ikke kan drage fordel af det. Når man eksfolierer huden, så renser man porrerne helt ned i dybden. Man fjerner samtidig det øverste lag af døde hudceller, og det kan være godt for huden, for det kan være med til at gøre, at man stimulerer huden til at danne nye hudceller.

Kan man eksfoliere dagligt?

Du kan sagtens eksfoliere dagligt, hvis du har den rette hudtype, og det er noget, der faktisk kan være med til at give din hud en skøn glød. Derudover får man også en fantastisk blød hud efter en eksfoliering. Det er også klart, når man har fjernet de døde hudceller. Men det er noget, som du kan prøve dig frem med. Hvis man har meget, meget sart hud, kan det være, at man skal være mere ”forsigtig”.

Kan være godt til uren hud

Hvis man har tendens til at få uren hud, så er det vigtigt med eksfoliering – og det kan gøre meget i jagten på den smukke hud. Det er nemlig vigtigt, at man kommer langt ned i dybden med sin rensning, hvis man skal få alle de bakterier ud, som man har, når man har meget uren hud.

eksfoliering

Der findes forskellige typer af eksfoliering

Der findes en række af forskellige typer af eksfoliering, og der er ikke noget farligt i at eksperimentere lidt med det hele, hvis man ikke lige ved, hvad der passer godt til ens hud. Der er desværre mange eksfolieringsprodukter, hvor der ikke er de nødvendige ingredienser for, at det virkelig er et produkt, der virker. Som udgangspunkt skal du altid have en eksfoliering, der enten indeholder Alpha Hydroxy Aid eller Beta Hydroxy Acid.

Peeling er ikke det samme som eksfoliering

Der er også dem, der tror, at peeling og eksfoliering er det samme. Og det er faktisk også tilfældet. Det, det ikke er, er en skrub. Det er faktisk noget, man efterhånden mener, at man ikke længere bør bruge til ansigtet, da de små korn nemt kan være med til at irritere huden. Derfor er det langt bedre, at du fjerner de døde hudceller med eksfoliering til huden. Det kan være, at du skal i gang med at kigge efter en god eksfoliering? Det er noget, som du kan bruge hver dag, men du bør i hvert fald bruge det flere gange om ugen som et minimum.