straps til træning

Derfor bør du anvende straps til træning


Hvis du styrketræner tungt, kan du opleve, at dine hænder bliver trætte, før dine store muskelgrupper gør. Det kan betyde, at du ikke får presset musklerne til det yderste, fordi dit fokus går til grebet fremfor øvelsen. Straps til træning er lavet, så du får et bedre greb og derfor kan presse dig selv yderligere.

Fordelene ved at bruge straps til træning

Straps er oplagte, hvis dit greb er af stor betydning for, hvor tungt du kan løfte. Det er derfor mest oplagt til dig, der gerne vil styrkeløfte og træne på et mere seriøst plan.

Der både fordele og ulemper ved at anvende straps til træning, og det er et omdiskuteret emne på træningsforummer og i fitnesscenteret.

Der er flere fordele ved at anvende straps til dødløft og træning. Det gælder særligt dit greb og evne til at fokusere på dine øvelser.

håndstrops

Straps til træning styrker dit greb

Dine hænders greb om vægtstangen kan svigte, før den muskelgruppe, du træner, er udtrættet. Straps er derfor et effektivt hjælpemiddel, når du dødløfter og laver andre former for øvelser, hvor de store muskelgrupper bruges, og dit greb er en hindring.

Du undgår en skæv belastning med straps

Når man dødløfter, er der mange, der anvender et mixed grip, hvor du med den ene hånd laver et overhåndsgreb og med den anden et underhåndsgreb på vægtstangen. Det sikrer et bedre greb, men det kan samtidigt give en skæv belastning. Når belastningen ikke er i balance, kan det give skader, og derfor kan straps være et godt alternativ.

Opnå bedre kontakt til dine muskler med straps til træning

Når du skal koncentrere dig om dit greb om vægtstangen, kan du miste fokus på den specifikke muskel, du træner. Med straps kan du derfor fokusere bedre på din øvelse og få bedre kontakt til dine hårdarbejdende muskler.

Ulemperne ved at anvende straps

Der er altså mange gode grunde til at huske dine straps, når du går ned i træningscenteret. Du skal dog også være opmærksom på de ulemper, der kan være forbundet med at anvende straps til træning.

Dit greb udvikler sig langsommere

Det er klart, at anvender du straps, så vil dit greb ikke udvikle sig i samme takt som resten af din krop. Uden straps vil din underarmsmuskulatur udvikle sig hurtigere, og dit greb bliver derfor også stærkere, så det kan følge med de øvelser, du udsætter dine muskelgrupper for.

Derudover er der øvelser såsom barbell curls, hvor dit greb er af afgørende betydning for, hvor tungt du kan løfte.

Husk stadig at klemme om vægtstangen

Når du styrketræner, vil spændingen i dine muskler forplante sig til nabomuskulaturen. Dette kaldes irradiation og et neuromuskulært fænomen. Når du klemmer hårdt om vægtstangen, vil spændingen give en ekstra styrke, fordi det omkringliggende område også aktiveres.

Med straps er det derfor vigtigt, at du stadig klemmer sammen og bruger dit greb, selvom dine straps gør arbejdet.

Bør jeg anvende straps?

Der er altså både fordele og ulemper ved at anvende straps til træning, og det er derfor op til dig, om du kan se fordelene ved at anvende dem i din egen styrketræning. Hvis dit greb hindrer dig i at træne tungt, kan det være en stor hjælp til at udtrætte dine muskler.