Kikkert i naturen

De mange parametre i gode kikkerter

Du har efter lang tids overvejelser endelig besluttet at stå ved, at du finder fuglekiggeri spændende, og frem for at du står på vejkanten og kigger på en flyvende sort plamage, der kan være en høg, en musvåge eller et andet flyvende væsen du ikke har den fjerneste chance for at vide hvad er uden en fugleguide og et nærmere kig på den, så har du valgt at tiden er kommet til at investere i noget simpelt begynderudstyr, for opdager du nu at det kun er dig i små mængder, så er det jo en skam at have brugt flere tusind kroner på at konen kan sige ”hvad sagde jeg?”.

Pris afgør ikke kvalitet

Generelt på det store forbrugsmarked er der en idé om at pris og kvalitet går hånd i hånd. Betaler du mere, så får du også mere, og med den logik så vil du måske spendere lidt mere da dit begynderudstyr selvfølgelig skal kunne holde til noget. Sagen er bare den at ligesom du kan nøjes med at købe en af de klassiske bøger der lister 100 dyr i din omegn op for at identificere den flyvende plamage, så kan du også investere i billige kikkerter både til dit begynderudstyr såvel som når du vælger at opgradere det senere i livet.

Til gengæld det der afgør kvaliteten i en kikkert, er hvor mange ting den kan og kan klare i forhold til fugtighed, kan den justeres efter dine pupiller, er det en kikkert der er brugervenlig for en brillebærer? Alt dette er variabler der skal overvejes når du anskaffer dig en kikkert, for selvom visse af disse egenskaber kan forekomme overflødige, så skal du huske at en del af kvalitetselementet handler om den succesfulde oplevelse af produktet.

Find de gode fællesskaber på nettet

Selvom du i bilen har opdaget disse flotte fugle svæve rundt over hvedemarkerne, og du har været smart at tage kikkerten med, så er det ikke helt den oplevelse du havde tænkt dig. Det gode ved at leve i denne digitale tid, er hvor nemt det er at finde store fællesskaber der både består af erfarende eksperter der kan vejlede dig i de forskellige ting.

En ide vil være at opsøge disse fællesskaber forud for dit begynderkøb, da de måske har kikkerter du kan låne, mærke efter hvilken slags der ligger godt i hånden og dermed være mere sikker i dit køb, men samtidig vil et fællesskab også kunne fortælle dig hvor du kan finde gode naturområder med masser af liv, hvor du vil kunne se de mange flotte fugle.

Med fællesskaber så kan du også lettere feje det bort når konen kalder dig tosset, for du har god gruppe mennesker du kan snakke med, dele en øl og kigge på de mange forskellige fuglearter som du har læst om og måske bedst af alt lære noget du kan dele med dine kolleger og venner.